ΕΣΠΑΑΑ

Ειδήσεις

 

     Το Δ.Σ. στη Νο 12/25.1.17 συνεδρίαση του, αφού έλαβε υπόψη του τις προτάσεις των σωματείων μελών της Ένωσης, κατέθεσε προς την Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ. τις παρακάτω προτάσεις:

Πρωτάθλημα Ανδρών

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ:

⦁ Η υποχρέωση της συμμετοχής ενός αθλητή, που έχει γεννηθεί από 1.1.1997 και μετά, να δηλώνεται υποχρεωτικά σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων ανδρών.

⦁ Η ποινή (-3) βαθμών με την οποία τιμωρείται μια Ανδρική ομάδα αν δηλώσει συμμετοχή σε πρωτάθλημα υποδομής (Εφήβων-Παίδων-Παμπαίδων), ενώ δεν υποχρεούται να συμμετάσχει (Β΄ Εθνική Ανδρών-Τοπική Ανδρών), και δεν καταφέρει να το ολοκληρώσει. 

 

Πρωταθλήματα  Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων - Κορασίδων

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ:

⦁ Το κατώτερο όριο ηλικίας αθλητών/τριων στα πρωταθλήματα Εφήβων/Νεανίδων και Παίδων/ Κορασίδων. 

 

 Πρωτάθλημα Παγκορασίδων

ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ: 

⦁ Διαχωρισμός του πρωταθλήματος με ηλικιακά κριτήρια: 

Παγκορασίδες 1: Συμμετοχή παιδιών 14 έως 15 χρονών (Β γυμνασίου, Γ γυμνασίου)

Παγκορασίδες 2: Συμμετοχή παιδιών έως 14 χρονών. (Έως Β Γυμνασίου) 

Παγκορασίδες 3: Συμμετοχή παιδιών 11 έως 13 χρονών (Ε Δημοτικού, Στ Δημοτικού,  Α γυμνασίου) 

⦁ Οι σύλλογοι, που θα δηλώνουν συμμετοχή με μία ομάδα, να έχουν το δικαίωμα της επιλογής σε ποια ηλικιακή κατηγορία θα συμμετέχουν.

⦁ Το δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής δυο ομάδων του ίδιου συλλόγου σε μια ηλικιακή κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι η δεύτερη ομάδα θα παίξει σε άλλο όμιλο και δεν θα έχει το δικαίωμα πρόκρισης σε επόμενη φάση. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση παιδιών μεταξύ των δυο ομάδων του συλλόγου που παίζουν στην ίδια ηλικιακή κατηγορία (θα υπάρχει λίστα).

⦁ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων.

ΝΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ:

⦁ Η υποχρεωτική προσέλευση στον αγώνα (8) αθλητριών και η υποχρέωση οι αθλήτριες που δηλώνονται στο Φ.Α. να αγωνίζονται για ένα ολόκληρο σετ τουλάχιστον η καθεμία. 

 

Οι όροι διεξαγωγής να είναι οι εξής: 

⦁ Στις  Παγκορασίδες 3 να παίζουν υποχρεωτικά το σύστημα 6:0, σέρβις από κάτω (κάτω από το επίπεδο του ώμου) , υποχρεωτική συμμετοχή όλων των παιδιών έστω για ένα σετ. Να απαγορεύεται η χρήση λίμπερο. Υποχρεωτική προσέλευση 8 αθλητριών. Ύψος φιλέ 2,16.

⦁ Στις  Παγκορασίδες 2 να παίζουν υποχρεωτικά το σύστημα 4:2 (χωρίς διείσδυση πασαδόρου), Υποχρεωτική συμμετοχή όλων των παιδιών έστω για ένα πόντο. Να απαγορεύεται η χρήση λίμπερο και το σέρβις να είναι χωρίς άλμα. Υποχρεωτική προσέλευση 8 αθλητριών. Ύψος φιλέ 2,20.

⦁ Στις  Παγκορασίδες 1 να υπάρχει ελευθερία στην επιλογή του συστήματος. Επίσης να καταργηθεί η υποχρεωτική προσέλευση στον αγώνα  (8) αθλητριών. Ύψος φιλέ 2,20. 

 

Πρωτάθλημα Παμπαίδων

 ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ:

⦁ Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Παμπαίδων.

⦁ Τα πρωταθλήματα παμπαίδων εκτός συναγωνισμού 2 να διαφέρουν χρονολογικά από τους παμπαίδες 1 κατά δυο χρονιές προς τα κάτω. Ουσιαστικά αντί να είναι στους παμπαίδες  εκτός συναγωνισμού 2 κάτω των 16, όπως είναι στους παμπαίδες 1, να είναι κάτω των 14 (δυο χρονιές προς τα κάτω). 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ:

⦁ Η υποχρεωτική προσέλευση στον αγώνα (8) αθλητών και η υποχρέωση οι αθλητές που δηλώνονται στο Φ.Α. να αγωνίζονται για ένα ολόκληρο σετ τουλάχιστον ο καθένας.