CEV FIVB Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΣΑΠ

Τα χαμόγελα του Πολύζου και η περηφάνια της Λυκογιάννη

images/EOPE-logonew201.jpgΠαρά την ένταση που είχε ο τελικός ο Στέφανος Πολύζος είχε το κουράγιο να κάνει και χιούμορ. «Σήμερα που γιορτάζουν οι γυναίκες, λογικό ήταν να δούμε αυτές τις ανατροπές», είπε ο παλαίμαχος άσος ο οποίος μιλώντας για τον τελικό σημείωσε:



«Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα, Είχαμε πολύ καλή τακτική στο μπλοκ και εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην κόντρα επίθεση ενώ κάναμε λίγα λάθη. Από ένα σημείο και μετά χάθηκε το μυαλό, η συγκέντρωση και η Ηλιούπολη που είναι μια καλή ομάδα επέστρεψε στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά όμως καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μου γιατί μετά την απώλεια του τρίτου σετ και το 16-11 με το οποίο προηγήθηκε η Ηλιούπολη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν τη νίκη»

Το πιο σημαντικό όμως για τον έμπειρο τεχνικό είναι ότι: «Αυτή η ομάδα είναι το μέλλον του Ηρακλή. Πολλά κορίτσια παίζουν και στην πρώτη ομάδα είναι πολύ κουρασμένα αλλά δίνουν το 100% σε κάθε ματς. Είναι όμως μικρές σε ηλικία και του χρόνου θα έχουμε την ίδια ομάδα».

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας του Ηρακλή τα τελευταία χρόνια;
«Δουλεύουμε καλά σε ένα σωστό περιβάλλον αν και έχουμε γηπεδικές δυσκολίες. Όμως όλα τα παιδιά που έρχονται, εντάσσονται άμεσα στο κλίμα της ομάδας και με τη βοήθεια των προπονητών με αποτέλεσμα να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Περήφανη για την ομάδα μου…»
Από τη μια υπήρχε η απογοήτευση για τον χαμένο τελικό κι από την άλλη η περηφάνια για την τρομερή προσπάθεια που κατέβαλλαν τα κορίτσια της Ηλιούπολη ςαπό την αρχής της χρονιάς με αποκορύφωμα το φάιναλ φορ.

Για την Δήμητρα Λυκογιάννη πάντως το ποτήρι είναι κάτι παραπάνω από μισογεμάτο.
«Είμαι περήφανη για την ομάδα μου, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για όλα όσα έχουμε πετύχει και ελπίζω η χρονιά να ολοκληρωθεί με την παραμονή της γυναικείας ομάδας στην Α1», είπε αρχικά η τεχνικός της Ηλιούπολης και συμπλήρωσε: «Στον σημερινό τελικό αρχικά φάνηκε η έλλειψη δυνάμεων, αλλά τα κορίτσια απέδειξαν τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έχουν. Κάναμε την μέγιστη προσπάθεια, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή, αλλά ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι ο άξιος πρωταθλητής και του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια».