CEV FIVB Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΣΑΠ

H Ελπίδα Αμπελοκήπων 3-0 την ΕΑ Λάρισας και πήρε την 3η θέση στον Τύρναβο

images/Elpida_3rdplace.jpgΗ περσινή πρωταθλήτρια Ελπίδα Αμπελοκήπων κατέκτησε την 3η θέση στο final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων που φιλοξενείται στον Τύρναβο καθώς στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 επικράτησε της ΕΑ Λάρισας με 3-0.



Η ΕΑΛ παρά την απουσία της Μπέη (τραυματίστηκε στον χθεσινό ημιτελικό με τον Ηρακλή Κηφισιάς), στα δύο πρώτα σετ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία της Ελπίδας.

Η ομάδα των Αμπελοκήπων ανέτρεψε το εις βάρος της 12-17 στο α’ σετ και το κατέκτησε με λάθος της ΕΑΛ, ενώ στο β’ σετ η ΕΑΛ μετέτρεψε το 19-16 σε 20-20 όμως σε εκείνο το σημείο κόλλησε και δέχθηκε ένα σερί 5-0 για να τελειώσει το σετ.

Στο τρίτο σετ η Κατερίνα Παπάζογλου με ένα φοβερό σερί από τη γραμμή του σερβίς πήγε το σκορ στο 6-0, χωρίς ποτέ η ΕΑΛ να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς.

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Καταφέραμε να ξεπεράσουμε την απογοήτευση του χαμένου ημιτελικού. Μπήκανε πιο φρέκοι, πιο ανανεωμένοι και με περισσότερη πίστη και πήραμε τη νίκη σχετικά εύκολα. Η 3η θέση είναι επιτυχία για τα κορίτσια με την έννοια ότι δεν είχαμε πολλές προπονήσεις, αλλά πήραμε τον τίτλο στην Θεσσαλονίκη που ήταν κάτι πολύ δύσκολο κι εδώ στο Final 4 χάσαμε στις λεπτομέρειες τον ημιτελικό».

Πέτρος Πνάκας: «Ο αγώνας κύλησε όπως και ο ημιτελικός με την Κηφισιά, αφού χάσαμε δύο σετ στις λεπτομέρειες και μετά δεν είχαμε δυνάμεις για να συνεχίσουμε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα μου καθώς οι περισσότερες αθλήτριες μας είναι Κορασίδες, οι οποίες πήραν πολλές εμπειρίες και στο μέλλον θα είμαστε ακόμη καλύτεροι»

Τα σετ: 26-24, 25-20, 25-7
Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη –λ / Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη,
ΕΑΛ (Πνάκας): Σταυροθεωδόρου, Παπακώστα, Δούρου, Τάση, Γεροκώστα, Κοντονάσιου, Τσουκαλά –λ / Γεωργάκα, Ζιάγγα, Στατίρη, Γίτση