CEV FIVB Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΣΑΠ

Η Ηλιούπολη λύγισε στο θρίλερ την Ελπίδα και πέρασε στον τελικό των Νεανίδων!

images/Elpida_GSL_07.03.jpgΗ Ηλιούπολη σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι πήρε ρεβάνς για την περσινή της ήττα στον ημιτελικό του Final 4 που είχε διεξαχθεί στο Μαρκόπουλο και επικρατώντας με 3-2 της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στον Τύρναβο, πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της στην ιστορία του θεσμού.



Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη με την Ηλιούπολη να προηγείται δύο φορές και την Ελπίδα να απαντά καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 2-2, παρόλο που έχανε με 22-23 στο δ’ σετ.

Στο τάι μπρέικ όμως η Ηλιούπολη με τα σερβίς της Μπανίκα αρχικά και της Καπέλλου στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-8 και 3-9, όμως το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο ακόμη. Η Ελπίδα βγάζοντας τον χαρακτήρα της πρωταθλήτριας μείωσε σε 7-9 και ισοφάρισε 13-13. Μετά το τάιμ της Δήμητρας Λυκογιάνη η Κουτούλα έχασε το σερβίς (13-14) όμως η Ηλιούπολη έχασε την κόντρα επίθεση για να τελειώσει το ματς (14-14).
Στην επόμενη φάση από την κακή υποδοχή της Ηλιούπολης, ακολούθησε μια φοβερή καραμπόλα με τη μπάλα να καταλήγει στο τερέν της Ελπίδας, για να ακολουθήσει το μπλοκ της Ηλιούπολης που έδωσε τέλος στον ημιτελικό θρίλερ.

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Γενικά αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά ακόμη κι όταν το κάναμε δεν παίξαμε καλά και δεν φτάσαμε στα επίπεδα που μπορούμε. Η νίκη της Ηλιούπολης είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Εμείς φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο, θέλαμε την πρωτιά αλλά δεν πειράζει. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και αύριο θα παλέψουμε για την 3η θέση»

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Τα κορίτσια μου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όλα όσα έχουν πετύχει. Σήμερα σε έναν αγώνα με αρκετά σκαμπανεβάσματα δείξανε ψυχή και φτάσαμε στον τελικό παρόλο που ως ομάδα βρισκόμαστε μόνο στους αγώνες. Το θέλανε όμως πολύ και το δείξανε. Ίσως θα έπρεπε να έχει τελειώσει το ματς στο 3-1, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε απέναντι σε μια Ελπίδα που έδειξε κι αυτή πόσο καλή ομάδα είναι».

Τα σετ: 21-25, 25-16, 17-25, 25-23, 14-16
Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη –λ / Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη,
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Καπέλλου, Γεωργίου, Ευθυμιοπούλου, Πατεράκη, Πανταζοπούλου, Μπανίκα Λ, Κυριαζοπούλου –λ / Αρβανίτη, Παπαθανασίου, Κασαπόγλου
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.