CEV FIVB Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΣΑΠ

Ο Ηρακλής 3-0 την ΕΑΠ και έκλεισε θέση για τον τελικό των Εφήβων

images/Ira_EAP_07.03.jpgΟ Ηρακλής εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, το φάιναλ φορ του οποίου διεξάγεται Καρπενήσι, καθώς στον ημιτελικό επικράτησε με 3-0 της ΕΑ Πατρών.



Οι νεαροί κυανόλευκοι του Χρήστου Πάτρα στο πρώτο σετ μετά το αρχικό 8-6, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +9 (15-6) εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Αχαιών φτάνοντας εύκολα στο 1-0.

Στο β’ σετ η ΕΑΠ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα μετατρέποντας το 2-2 σε 9-2 υπέρ της και μέχρι το 8-13 είχε τον έλεγχο του αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Γηραιός με όπλο το σερβίς του άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά ισοφαρίζοντας 17-17. Η ΕΑΠ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 21-22, ωστόσο εκεί συνεχόμενα λάθη επέτρεψαν στον Ηρακλή να επικρατήσει με 25-22, ενώ στο τρίτο σετ οι κυανόλευκοι ξέφυγαν από νωρίς και έφτασαν στη νίκη.

Πάτρας: «Αν και ξεκινήσαμε καλά, κάποια δικά μας λάθη έδωσαν δικαίωμα στην ΕΑΠ να φύγει στο σκορ στο β’ σετ, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα. Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση και κυρίως από το γεγονός ότι κερδίσαμε με καθαρό σκορ»

Αντώνης Γεράνιος: «Το β’ σετ ήταν το κομβικό σημείο του αγώνα γιατί εκεί χάσαμε τη διαφορά και την ψυχολογία. Υπήρχε αρκετό άγχος, δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε και ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ με το σερβίς του… Συγχαρητήρια στον Ηρακλή κι εμείς πλέον βλέπουμε το αυριανό ματς και την 3η θέση»

Τα σετ: 25-14, 25-22, 25-19
Ηρακλής (Πάτρας): Μούχλιας, Καπετανίδης, Κολτσιάκης, Τζιουμάκας, Κουκουμάκας, Ηλίας, Τσιράκης –λ / Φωτιάδης, Μπούτος, Μπουράκης, Τσατσούλας
ΕΑ Πατρών (Γεράνιος): Γεωργιόπουλος, Κάββουρας, Δρακόπουλος, Τσαρκατόγλου, Κανελλόπουλος, Γιαννούτσος Καραγέωργος –λ / Ασημακόπουλος –λ, Μακρυγιάννης, Καραμπελέσης, Δρίβας, Λάτσης,