CEV FIVB Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΣΑΠ

Κουρνέτας: «Αφιερωμένο στην οικογένεια»

images/11.jpgΟ Βασίλης Κουρνέτας αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του MVP σε τελικό Κυπέλλου και αφιέρωσε την προσωπική του διάκριση στην οικογένεια του, ενώ μιλώντας για την ιστορική επιτυχία της ομάδας του τόνισε:


«Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά. Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα ένα βήμα απο το να σταματήσω το βόλεϊ, μέχρι που ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ. Έχουμε δεθεί πολύ όλοι σε αυτή την ομάδα. Ίσως είναι σημαδιακό το γεγονός πως βρισκόμαστε εδώ στη Σύρο, σε μια ομάδα που έπαιξα δύο χρόνια και απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει σημαδέψει την καριέρα μου. Προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Δείξαμε χαρακτήρα για να κάμψουμε την αντίσταση αυτής της ομάδας, οι παίκτες της οποίας έχουν κερδίσει τόσους τίτλους. Έχει διπλή αξία αυτός ο τίτλος για εμάς, αφού ήρθε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που κατεβαίνει στους τελικούς για να πάρει τη νίκη».

Ο κεντρικός και πιο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παντακίδης σημείωσε: «Από την ώρα που πατήσαμε στο νησί, πιστεύαμε πως αν παίξουμε καλά, το κύπελλο θα είναι δικό μας. Σε αυτούς τους αγώνες μετράει η καρδιά και όχι η τακτική. Δώσαμε χαρά στον υπέροχο λαό του ΠΑΟΚ. Αξίζουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα. Ένα ένα τα βήματα. Το Σάββατο να νικήσουμε και όλα θα γίνουν».

Πανευτυχής ο Ερνάντο Γκόμεζ δήλωσε: «Παίξαμε ως ομάδα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Γράψαμε όλοι μαζί ιστορία. Τώρα θα το διασκεδάσουμε , γιατί είναι στιγμές που δεν ζεις πολλές φορές στη ζωή σου. Στη συνέχεια, όμως, θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε για να πετύχουμε πολλά και στο πρωτάθλημα».


Ο Μενέλαος Κοκκινάκης παραδέχθηκε από την πλευρά του την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και πήρε μία νίκη την οποία άξιζε. Είναι ο πρώτος του τίτλος αλλά ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού. Χάθηκε ένας τίτλος, αλλά συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα που θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ μας έχει νικήσει δύο φορές αλλά θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε στο τέλος»