CEV FIVB Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΣΑΠ

F4 Κυπέλλου Ανδρών: Η παράδοση του Μίλαν και η προσδοκία του Ζόραν

images/Milan_Zoran1.jpgΓια μια τετραετία ήταν συμπαίκτες την Βοϊβόντινα Νόβι Σαντ με την φανέλα της οποίας κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα Σερβίας και ένα Κύπελλο.



Στην πορεία οι δρόμοι του Μίλαν Γιούρισιτς και του Ζόραν Γιοβάνοβιτς χώρισαν, αλλά την τελευταία τριετία ξαναβρέθηκαν έστω και ως αντίπαλοι στην Ελλάδα διεκδικώντας τους εγχώριους τίτλους με τον Γιούρισιτς πάντως να μετράει το απόλυτο.

Την περίοδο 2012-2013 κέρδισε τον φίλο του στον ημιτελικό του Κυπέλλου (Ρέθυμνο) και στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ πέρσι ήταν αυτός που πανηγύρισε στον τελικό του Κυπέλλου.

Στην τελευταία τους συνάντηση πάντως ο Γιοβάνοβιτς ήταν αυτός που χαμογέλασε καθώς ο ΑΟ Κηφισιάς κέρδισε με 3-1 τον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική της Volleyleague, ωστόσο οι δύο παλιόφιλοι το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθούν αντιμέτωποι στον β' ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου στη Σύρο (20.00, Ολυμπιακός - ΑΟ Κηφισιάς, ΝΕΡΙΤ).

«Αν με ρωτούσες πριν το παιχνίδι πρωταθλήματος θα σου έλεγα ότι καλύτερα να χάσουμε στο πρωτάθλημα και να κερδίσουμε στο Κύπελλο. Αστειεύομαι φυσικά…», είπε ο ερυθρόλευκος κεντρικός ο οποίος ευχήθηκε: «να διατηρήσω την καλή παράδοση που έχω κόντρα στον Ζόραν».

Πέρα όμως από την πλάκα και τις ευχές ο έμπειρος κεντρικός είναι προετοιμασμένος για μια πραγματική μάχη. «Όλα τα παιχνίδια με την Κηφισιά είναι γεμάτα ένταση κι αυτό είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί στον ημιτελικό. Ελπίζω μόνο να είναι έτοιμοι κι οι τραυματίες μας γιατί αν είμαστε υγιής όλοι νομίζω ότι έχουμε το πλεονέκτημα καθώς είμαστε πιο έμπειρη ομάδα»

Για τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς το σίγουρο είναι ότι ο ημιτελικός του Σαββάτου δεν έχει καμία σχέση με τον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο με τον περσινό τελικό του Κυπέλλου.
«Ο περσινός τελικός πέρασε κι ούτε υπάρχει θέμα ρεβάνς. Εδώ έχει περάσει πλέον η νίκη μας την περασμένη Δευτέρα για το πρωτάθλημα. Ο ημιτελικός είναι ένα νέο παιχνίδι και στο βόλεϊ γενικά κάθε παιχνίδι είναι και μια νέα ιστορία. Αν σκέφτεσαι τι έγινε παλιά δεν κερδίζεις τίποτα», ξεκαθάρισε ο διαγώνιος του ΑΟ Κηφισιάς ο οποίος θεωρεί ότι η ομάδα του δεν θα έχει άγχος.

«Προσωπικά έχω παίξει πολλούς τέτοιους αγώνες και το αντιμετωπίζω ως ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Κι η αλήθεια είναι ότι από δω και πέρα μας περιμένει μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια και στο πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι όλα τα παιδιά είμαστε έτοιμοι».

Κι αν ο Γιούρισιτς τόνισε ότι η εμπειρία είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού για τον Γιοβάνοβιτς τα δεδομένα του ημιτελικού είναι διαφορετικά.
«Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι και κάθε φάση θα είναι μια μάχη. Ελπίζω ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο το να κερδίσεις τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο».