Πελματογραφική εξέταση στους αθλητές μας

O. Παλλήνης συνεχίζοντας την προσπάθεια που κάνει για αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους συμμετέχοντες αθλητές, προχώρησε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του κ. Νίκου Καλαμάρα (φυσικοθεραπευτή της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο το 2004) και της εταιρείας ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ.

Αυτή η συνεργασία εξασφαλίζει σε όλους τους ενεργούς αθλητές/αθλήτριες του συλλόγου μας την δυνατότητα της πελματογραφικής εξέτασης με υπερσύγχρονο στατικό και δυναμικό πελματογράφο στο υποτυπώδες κόστος των 5 ευρώ ανά αθλητή (η εξέταση κοστίζει από 50 έως 60 ευρώ).

Τι είναι το Πελματογράφημα? Το πελματογράφημα είναι μία παρακλινική εξέταση των κάτω άκρων που γίνεται σε ένα ειδικό τάπητα (δυναμοδάπεδο) με αισθητήρες πίεσης, πάνω στον οποίο μπορούμε να στεκόμαστε και να βαδίζουμε και με αυτόν τον τρόπο να αναλύσουμε την στάση και την βάδιση μας.

Που χρησιμεύειΓίνεται λοιπόν μία κινητική ανάλυση βάδισης μέσω της οποίας μπορούμε να ανακαλύψουμε και να διαγνώσουμε ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις όχι μόνο των κάτω άκρων αλλά ολόκληρου του σκελετού μας. Για παράδειγμα ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις όπως η πλατυποδία, η κοιλοποδία (υψηλή καμάρα), ανισοκελία , βλαισοποδία, βλαισογωνία, ραιβοκοιλοποδία, υπερπρηνισμός, διαβητικό πόδι, νευρολογικές παθήσεις, ρευματοειδές πόδι, αθλητικές κακώσεις κτλ όχι μόνο μπορούν να προσδιορισθούν αλλά και να δοθεί διάγνωση ως προς την βαρύτητα τον τύπο την μορφή, βαθμό και κατανομή των πιέσεων και να σχεδιασθεί η θεραπεία τους. Κατόπιν με νέο πελματογράφημα μπορεί να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα της θεραπείας. Το πελματογράφημα είναι μία διαγνωστική μέθοδος ανώδυνη, με επαναληψιμότητα, και χωρίς καμία ραδιενέργεια.

Το σημαντικότερο σημείο στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή, είναι ότι μέσω του πελματογραφήματος αποφεύγουμε χρόνιες παθήσεις που μπορεί να μας απασχολήσουν στην μέση ηλικία, πόσο μάλλον στην αθλητική σταδιοδρομία οποιουδήποτε νεαρού αθλητή.

Στην εξέταση θα μπορεί να είναι παρών ο κηδεμόνας του αθλητή. Η εξέταση θα γίνει το Σάββατο 19  Δεκεμβρίου 2015 (ώρες 09:00 – 15:00) στο κλειστό γυμναστήριο της Κάντζας. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος απευθυνθείτε στην κα Φράγκου Μαρία, μέχρι Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, κιν. 6972013667

*Ακολουθεί λεπτομερή ενημέρωση από την επιστημονική ομάδα του κου. Καλαμάρα

«Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προσφορά μας, που στόχο έχει την έγκαιρη διάγνωση παθολογικών ευρημάτων, την πρόληψη τραυματισμών (αστραγάλων-διαστρεμμάτων, γονάτων-μηνίσκων-χιαστών, θλάσεων, σπονδυλικής στήλης-οσφυαλγίας-ισχιαλγίας-κήλης-αυχεναλγίας, σκολίωσης κ.α.) και την βελτίωση της εμβιομηχανικής του σώματος από μικρή ηλικία.

Τα ορθωτικά πέλματα παρέχουν μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση στον επαναπροσδιορισμό των φορτίσεων που δέχονται οι ποδοκνημικές και αντικαθιστούν στις μέρες μας το ορθοπεδικά παπουτσια.

Πιο αναλυτικά:

  • Ο πελματογράφος επιτρέπει την ανάλυση στατικής και δυναμικής διανομής δύναμης και πίεσης κάτω από τα πόδια κατά την στάση και κίνηση. Η ψηφιακή απεικόνιση παραδίδει 2D δισδιάστατα και 3D τρισδιάστατα αποτελέσματα.
  • Η διάρκεια ζωής των πελμάτων εξαρτάται από την χρήση τους. Σε αθλητική καθημερινή χρήση υπολογίζεται σε περισσότερο από ένα έτος (υπό φυσιολογική χρήση 2-3 έτη).
  • Σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας πέλματα, τα οποία έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε διαφόρων ειδών υποδήματα, κυρίως με αθλητικά πρότυπα.
  • Διατίθενται 3 είδη: σκληρό, ημίσκληρο και μαλακό πέλμα. Σε όλους τους τύπους υποδημάτων όπως αθλητικό (μπάσκετ , ποδόσφαιρο ,στίβος ,κ.α) ,καθημερινό. Η συμβουλή μας στο θέμα αυτό είναι στη διάθεση σας.
  • Ο χρόνος παραλαβής τους μετά την παραγγελία διαρκεί 7-14 ημέρες.
  • Η γνωμάτευση που θα παραλάβατε αποτελεί ιατρικό ιστορικό.
  • Θα σας παρακαλούσαμε, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματείας του συλλόγου σας ή απ’ ευθείας μαζί μας, για μια ομαδική εξυπηρέτηση, εφ’ όσον αυτό είναι δυνατό. Θέσαμε ως ημερομηνία συγκέντρωσης των ονομάτων των ενδιαφερόντων, δύο εβδομάδες μετά και την τελευταία ομαδική πελματογράφηση.
  • Έχουμε διαχωρήσει τα αποτελέσματα σε άτομα που χρήζουν ή δεν χρήζουν ορθωτικών πελμάτων και έχουμε απλουστεύσει τα συμπεράσματα των αποτελεσμάτων για την καλύτερη κατανόηση των ευρημάτων από εσάς.
  • Η παραγγελία γίνεται ηλεκτρονικά με όλο το πλήθος των πληροφοριών που συλλέξαμε. Αυτό συνεπάγεται οτι χρήση της γνωμάτευσης από άλλο προμηθευτή ή θα είναι αδύνατη ή θα χαμηλώσει πολύ την άριστη ποιότητα της παραγγελίας σας.
  • Το πέλμα κοστίζει 100€ + ΦΠΑ, για τον σύλλογό σας όμως θα το προσφέρουμε στην ειδική τιμή των 60€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%) και για την κινητοποίηση της παραγγελίας απαιτείται προκαταβολή.
  • Από τη στιγμή που θα γίνει η εξέταση ο γονέας μπορεί να παραλάβει τα αποτελέσματα του αθλητή χωρίς καμία περαιτέρω υποχρέωση. Μόνο και εφ΄όσον επιθυμεί ο γονέας προχωρούμε στην παραγγελία των ορθωτικών πελμάτων.

Με σεβασμό προς τον αθλητή, η φυσικοθεραπευτική μας ομάδα,

Νικόλαος Καλαμάρας, Ομοσπονδιακός Φ/θ εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου 2002-2012

Βλαντής Ζαχαρίας Φυσικοθεραπευτής, Bsc, PT»