Η Ευγενία Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του συλλόγου μας, μιλά στο SportsOnAir


Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κυρία Παπαγεωργίου σας ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσετε στο SportsOnAir.

1. Πόσα χρόνια είστε στη θέση της Προέδρου της ομάδας της Παλλήνης?

Είμαι πρόεδρος από τον Μάρτιο του 2009.

2. Έχετε "υπηρετήσει" το σύλλογο και από άλλο διοικητικό πόστο?

Ήμουν επί σειρά ετών γενική γραμματέας του συλλόγου.

3. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ομάδα βόλεϊ?

Αγαπώ πολύ τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το άθλημα του βόλλεϋ που παρακολουθούσα  από  νεαρή ηλικία. Στον σύλλογο της Παλλήνης βρέθηκα εξαιτίας της κόρης μου που έπαιζε από την ηλικία των 11 ετών βόλλεϋ και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό μέχρι σήμερα που είναι 26. 

4. Οι στόχοι της ομάδας την σεζόν που τελείωσε (2012-13), ποιοι ήταν?

Οι στόχοι της ομάδας την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν η είσοδος στην τετράδα και η εμπειρία των Play-off, στόχος που υπήρχε εξάλλου και τα τελευταία 3 χρόνια.

5. Η ομάδα πέρυσι τερμάτισε πρώτη στη κανονική περίοδο, αλλά στα ημιτελικά των Play-off αποκλειστήκατε χάνοντας εντός και εκτός έδρας από την ομάδα του Παπάγου. Το "πάθημα", έγινε "μάθημα"?

Δεν το θεωρήσαμε σε καμία περίπτωση “πάθημα”, διότι δεν είχαμε βάλει στόχο ανόδου, δεν είχαμε κάνει οργανωμένες μεταγραφικές κινήσεις, πλην της εξαιρετικής Αλεξίας Στάθη, αγωνιζόμασταν με τα κορίτσια που αγωνίζονται στο σύλλογο τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι αλήθεια ότι όταν τερματίζεις πρώτος την κανονική αγωνιστική περίοδο, χωρίς να έχεις τέτοιο στόχο, αποκτάς ενδόμυχα κάποιες προσδοκίες. Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι φρονιμότερο οι ομάδες να είναι έτοιμες αγωνιστικά και ψυχολογικά να ανεβούν μία κατηγορία, ώστε τις επόμενες χρονιές να μπορούν να σταθούν επάξια σ’ αυτή. Γι’ αυτό εξάλλου την φετινή αγωνιστική περίοδο προβήκαμε σε δύο σημαντικές προσθήκες με έμπειρες και μεγάλης αξίας παίκτριες, δηλαδή την Μαρίνα Καλαϊτζίεβα και την Γεωργία Ντάρδη, καθώς και στην ένταξη της Εύας Λαλιώτη, μιας μικρής αλλά φερέλπιδας αθλήτριας από την Αγ. Παρασκευή. 

6. Το καλοκαίρι του 2013 πήρατε την απόφαση να εντάξετε στο δυναμικό σας την Μαρίνα Καλαϊτζίεβα, μία τεράστια παίκτρια και πολύ έμπειρη. Για ποιο λόγο κάνατε αυτή τη προσθήκη? Σας είχε πεισμώσει ο αποκλεισμός και το γεγονός ότι δεν μπορέσατε να πάρετε την άνοδο στην Α2?

Δεν ήταν θέμα πείσματος, όπως αναλύεται και παραπάνω. Η Μαρίνα μένει δίπλα στο γήπεδό μας, είναι χρόνια κάτοικος της περιοχής μας, σύζυγος του κ. Σωτηρόπουλου, παλιού προπονητή της περιοχής με μεγάλες επιτυχίες και νυν και του συλλόγου μας και δεν το κρύβω ότι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια το “κρυφό μου όνειρο”.

7. Η ομάδα φέτος πάει "τρένο". 16/16 νίκες, 47 βαθμοί, μόλις ένας χαμένος βαθμός, μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, από 2 νίκες στα ντέρμπι με Νίκη Αμαρουσίου και ΓΣ Χαλανδρίου, στο τελικό Κυπέλλου της ΕΣΠΑΑΑ. Είναι κάτι που το περιμένατε?

Είμαι λιγάκι επιφυλακτική σαν χαρακτήρας και όντως δεν το περίμενα, εν αντιθέσει με τα λοιπά μέλη του συμβουλίου, τον κ. Ξεροβάσιλα και τις αθλήτριές μας. Και τούτο επειδή ενισχύθηκαν πολύ και άλλες ομάδες, όπως το Γ.Σ Χαλανδρίου και η Νίκη Αμαρουσίου με αθλήτριες που έχουν εμπειρίες από Αι και Α2, ενώ το ΠΑΚ Χαλανδρίου έχει την εμπειρία και το δέσιμο πολλών ετών, πλασαριζόμενο μάλιστα συνεχώς στην πρώτη τετράδα της κατηγορίας, η Γκράβα και οι Αμπελόκηποι είναι πολύ δυνατές ομάδες, χωρίς να παραγνωρίζουμε και άλλες, που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία εξαιτίας της εξαιρετικής δυναμικής του εφετινού πρωταθλήματος, οι οποίες  θεωρώ ότι την περσινή χρονιά  με το φετινό δυναμικό ενδεχομένως θα πρωταγωνιστούσαν.

8. Από το ξεκίνημα της χρονιάς είχατε σαν στόχο την άνοδο στην Α2?  Ή ξεκινώντας και όπου φτάσετε?

Όπως προείπα φέτος είχαμε αυτόν τον στόχο, για πρώτη φορά από την άνοδό μας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. 

9. Έχοντας "καπαρώσει" τη πρώτη θέση στη κανονική περίοδο, απέχετε ουσιαστικά δύο νίκες (μία στον ημιτελικό και μία στον τελικό των Play-off)  μακριά από την πολυπόθητη άνοδο. Θα αντέξετε οικονομικά τα "βάρη" δύο ομάδων στην Α2? Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία και η ομάδα των ανδρών.

Μέχρι τώρα είχαμε πάντα “ένα φύλακα άγγελο” σε σχέση με τα οικονομικά και κάναμε πολύ συνετή διαχείριση, ώστε να μην υπάρχουν ποτέ οφειλές προηγούμενων ετών. Ελπίζουμε και του χρόνου σε ανάλογη τύχη. Αλλιώς θα αναγκασθούμε να επιλέξουμε. 

10. Σε μία ομάδα πρωταγωνίστρια, όπως η δική σας, η υποστήριξη του κόσμου (με ότι αυτό συνεπάγεται) είναι η αναμενόμενη?

Έχουμε πολλές ομάδες υποδομής με υποστηρικτές τους γονείς, αλλά και τμήματα ενηλίκων, που προσφέρουν υπηρεσίες σε είδος (άλλος είναι υδραυλικός, άλλος σιδεράς κ.λ.π), ώστε τουλάχιστον να μπορούμε να συντηρούμε το γήπεδό μας, γιατί δεν έχουμε ούτε φύλακα, ούτε καθαρίστρια. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι τέτοιες που λίγα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο μπορούμε να περιμένουμε από τον κόσμο που μας υποστηρίζει. ΄Ο,τι όμως μας προσφέρεται, είναι για μας πολύτιμο, καλοδεχούμενο και ιδιαίτερα η καλή ενέργειά τους και η ηθική τους υποστήριξη. 
 
Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει.
 
Ευχαριστούμε και εμείς και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ωραίο σας site.

Πηγή: www.sportsonair.gr