Κατάργηση της Β' Εθνικής Ανδρών!

Σ.ΠΕ.Δ.Ε.) έγινε σήμερα στα Γιάννενα σε συνδυασμό με την κοπή της πίτας όπου εκτός των σωματείων και του προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε., Βέτσα Απόστολου, το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Μαυρομάτης Αχιλλέας,,όπως και ο αντιπρόεδρος Ψαρουδάκης Κων/νος. Από την πόλη μας στη Συνέλευση παραβρέθηκαν οι Κρανιώτης Βασίλης, πρόεδρος της Αναγέννησης, Λουκάς Βασίλης, Γ. Γραμματέας του ίδιου συλλόγου, καθώς και οι προπονητές Πορτοβάρας Αποστόλης (Αναγέννηση), Σταμούλης Γιάννης (Άνω Πόλη) και Λεμονίδης Δημήτρης (Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής).

Ο κ. Βέτσας έκανε απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε, οικονομικό και διοικητικό, για την Ενωση που ψηφίστηκε παμψηφεί από όλα τα σωματεία και δεσμεύτηκε να γίνουν εκλογές μετά την παραίτηση 2 μελών του 7μελους Δ.Σ. Επίσης δεσμεύτηκε για καλύτερα πρωταθλήματα και έριξε το κύριο βάρος στην ανάπτυξη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θέλουμε να γίνουμε το πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα".
Ο κ. Μαυρομάτης, αφού ευχαρίστησε την Ενωση για την πρόσκληση, μίλησε για όλους και για όλα που αφορούν το Ελληνικό βόλεϊ και με τη βοήθεια όλων ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Δεν είμαι Μεσσίας, ούτε Θεός για να λύσω όλα τα προβλήματα του Ελληνικού βόλεϊ μιας και τα χρέη που παραλάβαμε σα νέα Διοίκηση ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Βάλαμε μια τάξη, έχουμε ένα πλάνο που ποτέ δεν είχε η Ομοσπονδία και είμαι χαρούμενος που για φέτος έχουμε ξοφλήσει τα οδοιπορικά όλων των ομάδων μέχρι και σήμερα. Όσο για τα προηγούμενα χρέη, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση, θέλουμε τα σωματεία κοντά μας και να είναι σίγουροι ότι θα βρούμε λύση». Ακόμη, ο κ. Μαυρομάτης μίλησε για τους ομοσπονδιακούς προπονητές, για διευρυμένα Περιφερειακά Πρωταθλήματα με μεγάλο ανταγωνισμό και γεωγραφική διαίρεση της Ελλάδος διαφορετική, για αναδιάρθρωση Εθνικών κατηγοριών με κατάργηση της Β΄ Εθνικής, αλλά με 3 ομίλους στην Α2, ένα σχέδιο που επεξεργάζεται η Ε.Ο.ΠΕ. και που θα ανακοινωθεί έγκαιρα στα σωματεία. Επίσης, στάθηκε στο νέο site της Ε.Ο.ΠΕ. και στη νέα αντίληψη που διακατέχει τα μέλη της να ακούει κάθε άποψη -αρκεί να είναι ενυπόγραφη- και στο γεγονός ότι οι αποφάσεις πλέον παίρνονται με δημοκρατικές διαδικασίες.

Πηγή: artasport.gr