«Μια γυναίκα όλα τα μπορεί...» !!!

Και αν ο ανδρικός πληθυσμός υποστηρίζει ότι κάποιες δουλειές και πόστα δεν κάνουν για γυναίκες, οι ίδιες αποδεικνύουν στην πράξη, ότι δεν ανήκουν σε κάποιο είδος… ασθενούς φύλου και αναλαμβάνουν δύσκολους ρόλους με τεράστιες ευθύνες.
Στατιστικά, σε σύνολο 82 ομάδων που λαμβάνουν μέρος στις Εθνικές κατηγορίες, μόλις τέσσερις διαθέτουν γυναίκα πρόεδρο. Ο λόγος για τις Κάτια Ηλιοπούλου, πρόεδρο της ομάδας Οδυσσέας Αμαρουσίου, Μαρία Καλουδιώτη, πρόεδρο της Α.Θ.Λ.Ε.Σ. Ηρακλείου, Βίβιαν Αργύρη, πρόεδρο του ΑΠΣ Λαμίας ΦΘΙΑ και Ευγενία Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Α.Ο. Παλλήνη.
Στην τέταρτη περίπτωση γυναίκας που βρίσκεται στο «τιμόνι» ομάδας βόλεϊ, βρίσκουμε την Εισαγγελέα εφετών Πειραιά, κ. Ευγενία Παπαγεωργίου, που είναι η πρόεδρος του Α.Ο. Παλλήνη. Από τα δικαστήρια, στα γήπεδα είναι η καθημερινότητά της και η ίδια μας αναφέρει πώς έφτασε ως εδώ: «Όλα ξεκίνησαν όταν έγραψα την κόρη μου στον σύλλογο για να παίξει βόλεϊ. Εγώ προηγουμένως δεν είχα άλλη σχέση με το άθλημα. Ξαφνικά μου έγινε η πρόταση το 2000 να γίνω γραμματέας του Α.Ο. Παλλήνη και αν και στην αρχή δεν ήμουν τόσο σίγουρη, τελικά δέχτηκα. Σιγά, σιγά κολλάς το ‘μικρόβιο’ και από το 2008 είμαι πρόεδρος και μάλιστα πρόσφατα επανεκλέχτηκα σε αυτό το πόστο, κάτι που μου δίνει κουράγιο για τη συνέχεια, αφού φαίνεται ότι το έργο μου δεν περνάει απαρατήρητο. Βέβαια, σε συνδυασμό με τη δουλειά μου δεν είναι εύκολο να τρέχεις από το πρωί στα δικαστήρια και μετά αντί να γυρνάς στο σπίτι για ξεκούραση, να τρέχεις στο γήπεδο.
Είναι ωραίο, όμως, το συναίσθημα να προσφέρεις κυρίως στα μικρά παιδιά που ξεκινούν στον αθλητισμό».
Έχετε καλή συνεργασία με τον υπόλοιπο ανδροκρατούμενο χώρο; «Και μέσα στην ομάδα, αλλά και έξω από αυτή δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Δεν είμαι πρόεδρος της καρέκλας και του γραφείου. Περνάω πολύ χρόνο στο γήπεδο, στην εξέδρα και γενικώς είμαι όσο πιο κοντά μπορώ στην ομάδα, οπότε δεν νομίζω ότι δίνω το δικαίωμα σε κάποιον να με αμφισβητήσει. Αντίθετα, έχω άριστη σχέση με όλους τους συνεργάτες μου και τελικά αυτό βγαίνει στα αποτελέσματα του συλλόγου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον κ. Σάββα Λοϊζίδη, τον προπονητή του Ζωγράφου, ο οποίος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τόσο τα ανδρικά όσο και τα γυναικεία τμήματα, έχουμε πολλές δραστηριότητες, όπως αγώνες All Star, χορούς, γιορτές, συμμετοχές σε διεθνή, τουρνουά, διοργάνωση τουρνουά με τη συμμετοχή ξένων ομάδων, μίνι βόλεϊ και πολλά άλλα».