Στο final-8 οι Νεάνιδες!



Οι αγώνες του Α' ομίλου διεξήχθησαν στο Κλειστό της Παλλήνης. Την Παρασκευή η ομάδα μας επικράτησε σχετικά εύκολα της Ολυμπιάδας Πατρών με 3-0 (βλέπε προηγούμενο σχετικό άρθρο), ενώ την ίδια ημέρα τα Χανιά κέρδισαν το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Ερμή Μυτιλήνης.

Το Σάββατο κύλισε επίσης εύκολα για την ομάδα μας, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 του Ερμή Μυτιλήνης. Τα σετ είχαν παρόμοια εξέλιξη με την ομάδα μας να χτυπά με κύριο όπλο το σερβίς και τις επιθέσεις πρώτου χρόνου. Για την ίδια αγωνιστική η ομάδα των Χανίων νίκησε με 3-1 την Ολυμπιάδα Πάτρας.

Μετά από τη δεύτερη αγωνιστική το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει, καθώς οι ομάδες της Παλλήνης και των Χανίων είχαν από 2 νίκες (και 4 βαθμούς αντίστοιχα) και είχαν περάσει στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ η Ολυμπιάδα Πατρών και ο Ερμής Μυτιλήνης είχαν μείνει χωρίς βαθμούς και είχαν χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με τον αγώνα της Ολυμπιάδας Πατρών εναντίον του Ερμή Μυτιλήνης, στο οποίο τα κορίτσια από την Πάτρα κέρδισαν με 3-0 και κατέλαβαν την 3η θέση του ομίλου. Το επόμενο παιχνίδι ήταν μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων, οι οποίες χωρίς το άγχος της πρόκρισης έπαιζαν για την πρώτη θέση του ομίλου.

Το ματς ξεκίνησε θετικά για την ομάδα μας η οποία κατάφερε να προηγηθεί με 11-4, με οπλό για μια ακόμη φορά το καλό σερβίς, και στη συνέχεια να κατακτήσει το σετ με σχετική άνεση (25-17).
Στο δεύτερο σετ ήταν η σειρά της ομάδας των Χανίων να χτυπήσουν από τη θέση του σερβίς και να κερδίσουν με άνεση το 2ο σετ με σκορ 10-25.
Στο τρίτο σετ το σκηνικό ήταν το ίδιο με αυτό του 2ου με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην υποδοχή και να χάνει ολοένα και περισσότερο τη συγκέντρωσή της. Ένα σερί 6 πόντων από την ομάδα μας έφερε το σετ στα ίσα (17-17), όμως σε εκείνο το σημείο τα Χανιά ανασυντάχθηκαν και ξέφυγαν ξανά στο σκορ, κατακτώντας το σετ με 18-25.
Το τέταρτο σετ κύλισε ακριβώς όπως το 2ο, με την ομάδα των Χανίων να αποδίδει εξαιρετικά στο σερβίς και στην κόντρα επίθεση και την ομάδα μας να μην μπορεί να αντιδράσει, χάνοντας το σετ με 11-25 και συνάμα το παιχνίδι.
Ευτυχώς η ήττα δεν κόστισε στην ομάδα μας, η οποία ούτως ή άλλως είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο final-8 του πανελληνίου πρωταθλήματος. Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα κορίτσια ηττήθηκαν από μια ομάδα που - στη συγκεκριμένη ημέρα τουλάχιστον - απέδωσαν καλύτερο βόλλεϋ.

Μετά τον αγώνα αυτόν, ο ΑΟ Παλλήνης παρέθεσε ένα μικρό μπουφέ για τα κορίτσια και τους φιλάθλους, το οποίο τιμήθηκε (και εκτιμήθηκε..) δεόντως!

Τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα μας για ακόμη μια σημαντική επιτυχία! Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη επιτυχία είχε να γνωρίσει ο σύλλογος από το 2004, όταν η τότε ομάδα των κορασίδων είχε προκριθεί στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος και είχε κατακτήσει τελικά την 5η θέση. Ευχόμαστε στα κορίτσια μας να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και (γιατί όχι;) να ξεπεράσουν την τότε πορεία των κορασίδων!