Νίκη των γυναικών επί του Ιωνικού


 
Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος και για τις δύο ομάδες: Ο μεν Ιωνικός ήδη πάλευε για την παραμονή του, ευρισκόμενος στην 9η θέση του ομίλου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα μας ήθελε οπωσδήποτε την νίκη, προκειμένου να αποφύγει περιπέτειες σχετικά με την παραμονή της, μετά το αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών.
 
Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Ιωνικό να προηγείται με τρεις πόντους (10-7) με όπλο του κυρίως το service, όμως η ομάδα μας κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση ισορροπώντας την υποδοχή της και με πολύ καλή απόδοση στους λοιπούς τομείς, κατακτώντας εν τέλει σχετικά εύκολα το σετ με 18-25.
 
Το δεύτερο σετ ήταν σαφώς το πιο συναρπαστικό, αλλά και το πιο κρίσιμο για την εξέλιξη του όλου αγώνα: Ο Ιωνικός και πάλι με όπλο το service, αλλά εκμεταλλευόμενος και τα πολλά λάθη της ομάδας μας, βρέθηκε να προηγείται με 18-12. Οι περισσότεροι προετοιμάζονταν για την ισοφάριση, όμως η ομάδα μας βρήκε το σθένος να ανακάμψει, περιορίζοντας τα λάθη της και παίζοντας καλά στο τρίπτυχο σέρβις - μπλοκ - άμυνα. Τα κορίτσια μείωσαν σταδιακά την διαφορά, εν συνεχεία ισοφάρισαν σε 23-23 και κατέκτησαν τελικά το σετ με 23-25.
 
Όπως ήταν φυσικό, η ομάδα μας μπήκε με εξαιρετική ψυχολογία στο τρίτο σετ, προηγήθηκε αρχικά με 7-10 και, παρά το γεγονός ότι ο Ιωνικός ισοφάρισε, διατήρησε την ψυχραιμία της και αποσπάστηκε στο σκορ μετά το 17-17, κατακτώντας εν τέλει το σετ με 20-25 και την νίκη με 3-0.
 
Σημειωτέον ότι στο συγκεκριμένο ματς είχαμε την χαρά να δούμε την επάνοδο στην αγωνιστική δράση της Νατάσας Τζίμα, η οποία είχε τραυματιστεί στον γαστροκνήμιο μυ στον εντός έδρας αγώνα με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου στο τέλος του Ιανουαρίου.
 
Η νίκη αυτή διατήρησε στην 5η θέση (με 26 πόντους) την ομάδα μας, η οποία όμως χρειάζεται και την νίκη στην ερχόμενη (και τελευταία) αγωνιστική, κατά την οποία αντιμετωπίζει την ομάδα της Ευρυάλης στο Νέο Κλειστό της Κάντζας. Σας καλούμε, λοιπόν, το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα στο γήπεδο, για να ενισχύσουμε μαζί τα κορίτσια μας στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.