Νικηφόρος πρεμιέρα!


Πριν αναφερθούμε στο σημερινό παιχνίδι με τον Φοίβο Μελισσίων, ας αναφέρουμε λίγα στοιχεία για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος των Εφήβων:

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ήταν μόλις 9, γι' αυτό σχηματίστηκε ένας όμιλος, στον οποίο θα δωθούν αγώνες σε ένα γύρο. Μετά το τέλος αυτής (της α') φάσης οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες χιαστί (o 1ος με τον 4ο και ο 3ος με τον 2ο) σε ουδέτερο γήπεδο (final-4). Οι νικητές θα δώσουν αγώνα για την πρώτη και δεύτερη θέση και οι ηττημένοι για την τρίτη και τέταρτη θέση. Να σημειώσουμε ότι την περσινή χρονιά οι Έφηβοί μας κατετάγησαν τρίτοι στο Πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ. Ο αριθμός των ομάδων που θα προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα καθοριστεί από την ΕΟΠΕ και θα ανακοινωθεί με Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη.

Ως προς τον σημερινό αγώνα: Το πρώτο σετ εκκίνησε πολύ καλά για την ομάδα μας, η οποία προηγήθηκε με 19-13 της φιλοξενούμενης ομάδας. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Φοίβου αντεπιτέθηκε και ισοφάρησε. Εν συνεχεία οι ομάδες έβαιναν μαζί στο σκορ, το σετ πήγε παράταση και τελικά επικράτησε ο Φοίβος με 28-30.

Μετά το "σοκ" του πρώτου σετ, η ομάδα μπήκε στο γήπεδο πιο συνειδητοποιημένη, απέκτησε μια διαφορά 3-4 πόντων και τελικά κατέκτησε το δεύτερο σετ με 25-22. Αντίστοιχη ήταν η εξέλιξη του τρίτου σετ, το οποίο έληξε 25-22.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα μας επικράτησε ολοκληρωτικά της φιλοξενούμενης, η οποία ήταν αποκαρδιωμένη από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το τελικό σκορ ήταν 25-9 και 3-1 στα σετ.

Νικηφόρο λοιπόν ξεκίνημα και ελπίζουμε ότι αντίστοιχη θα είναι και η συνέχεια για τους Εφήβους μας!