Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους άνδρες μας!

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες δύο φορές κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, μοιραζόμενες τις μεταξύ τους νίκες, καθώς ο ΟΦΗ κέρδισε με σκορ 3-0 στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Ηράκλειο και η Παλλήνη "ανταπέδωσε", κερδίζοντας επίσης με σκορ 3-0 στο γήπεδο της Κάντζας. Η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν και η μόνη ήττα για την ομάδα μας, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου υπομίλου του Α' ομίλου και προκρίθηκε (μαζί με τον ΟΦΗ που τερμάτισε δεύτερος) στο Ειδικό Τουρνουά που διέξαγεται αυτό το τριήμερο στο Ζηρίνειο.

Ο αγώνας, λοιπόν, προμηνυόταν συναρπαστικός, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες, αν και με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ήταν πολύ κοντά σε αγωνιστικό επίπεδο και, άλλωστε, λόγω των προηγούμενων μεταξύ τους αγώνων, είχαν λίγα πράγματα να κρύψουν σε επίπεδο τακτικής.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Περίπου στο μέσο του σετ, η Παλλήνη αποσπάστηκε με 2 πόντους, αλλά ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει, πλησιάζοντας στο 23-22. Εν συνεχεία, όμως, ένα χαμένο σέρβις και μια επίθεση άουτ, χάρισε το σετ στην ομάδα μας.

Το δεύτερο σετ ήταν το λιγότερο ανταγωνιστικό, καθώς ο ΟΦΗ φάνηκε κάπως "μουδιασμένος" από την απώλεια του πρώτου σετ, ενώ η Παλλήνη ξεκίνησε πολύ δυναμικά, προηγούμενη ακόμη και με σκορ 12-6. Εν συνεχεία, ο ΟΦΗ αφυπνήστηκε κάπως, μειώνοντας σε 18-14, όμως η ομάδα μας διατήρησε το προβάδισμα και τελικά κατέκτησε το σετ με 25-18.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο, πηγαίνοντας πόντο - πόντο, ώσπου η ομάδα μας αποσπάστηκε με σκορ 14-10, με σερί άσσων. Ο ΟΦΗ, όμως, αντέδρασε και παίζοντας πολύ ψυχωμένα επέστρεψε από το 19-15, ισοφαρίζοντας σε 19-19. Οι δύο ομάδες συνέχισαν συμβαδίζοντας στο σκορ και αποδίδοντας εξαιρετικό βόλεϊ, αλλά στο 23-23 ένα μπλοκ του ΟΦΗ και μια άουτ επίθεση από πλευράς Παλλήνης έδωσαν στην αντίπαλη ομάδα το σετ με 23-25.

Στο τέταρτο σετ ήταν η σειρά της ομάδας μας να μπει κάπως μουδιασμένη στο παιχνίδι, αλλά δεν άφησε τον ΟΦΗ να αποσπαστεί στο σκορ και, εν συνεχεία, κατάφερε να περάσει μπροστά με 18-14. Ο ΟΦΗ, όμως, αρνείτο να παραδώσει τα όπλα και παίζοντας πολύ δυνατά κατάφερε να μειώσει σε 21-20 και 23-22. Εν συνεχεία, η ομάδα μας με 2 πόντους από επίθεση και μπλοκ αντίστοιχα, κατέκτησε το τέταρτο σετ και την νίκη με 3-1.

Ήταν, πραγματικά, μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα (και για πολλούς φαβορί του αγώνα), η οποία, σημειωτέον, στον θεσμό του κυπέλλου είχε βάλει τα δύσκολα στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έχασε με 3-2.

Μεγάλη βοήθεια έδωσαν βέβαια και οι φίλαθλοι και οι αθλητές των μικρών ομάδων του Συλλόγου μας που βρέθηκαν στο Ζηρίνειο και με την συμπαράσταση και την εμψύχωση που παρείχαν, ειδικά στο τελευταίο σετ, συνέβαλαν στην νίκη της ομάδας μας σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Σειρά έχει η αναμέτρηση με τον Εθνικό Πειραιώς, ο οποίος - διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ - είναι το ακλόνητο φαβορί όχι μόνο του ομίλου, αλλά και του πρωταθλήματος, και ο οποίος μάλιστα νίκησε εχθές άνετα την Ροδίων Άθληση με 3-0. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16.00 στο Ζηρίνειο.